tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kurnutusta kuulostelemassa.

 Eilisen kajakkiretkeni innoittamana pakkasin pari koiraa autoon ja suuntasin Espooseen. Kävin hakemassa lenkkikaveriksi ystäväni ja Rontin suuren ihailijan Eiran. Tikkakin pääsi viimenään esittäytymään ja ennen kaikkea opettelemaan hihnassa kulkemista. Vaikka lohjalaiset kurnuttajat olivat rupikonnia, myös pienen hiekkakuoppalammen viitasammakot olivat jo aktivoituneet. Toivottavasti kutujuhlat olivat vasta alkamassa koska loiskijoita oli vielä aika maltillisesti, enemmänkin on nähty. Kun retken ajoitti aamuun, sammakot olivat lämmön perässä esillä sopivassa kohdin. Tapasimme perillä pariskunnan joka käy joka vuosi tervehtimässä sammakoita. Vihdoinkin minäkin osuin oikeaan aikaan, viime vuonna olimme joko ajoissa tai myöhässä mutta räpyläsankareista ei ollut tietoakaan. Keskustelimme kuvia räpsien hyvän tovin, välillä hiljennyimme kuuntelemaan sammakoiden konserttia ja ottamaan videota äänestä joka kaikui hienosti pitkin lammen pintaa ja rantametsiköistä. Sammakoiden edesottamuksien seuraamisessa riitti riemua, nuo ovat jotenkin hupaisia eläimiä. Kävi ilmi että myös vuosia sitten Kauklahdenväylän varressa useasti näkemäni kettu ei ollut lainkaan tavaton näky sillä paikalla vaan suorastaan vakikulkija. Se osaa kuulemma myös katsoa molempiin suuntiin ennen tien ylittämistä.


 Tämä kaveri läpsehti rantaan meitä ällistelemään, ja mehän kyyläsimme takaisin. :) Tuo keskimmäinen samppi oli jostain syystä oikein erityisen omahyväisen näköinen kudun keskellä. :D


Tuommoista räpyläporukkaa siellä oli, ja toki vakikuva retkueestamme. Kuro 8v.(?), Rontti melkein 13v. ja Tikka 4kk.

 Marssittuamme Eiran kotiin kahvittelemaan Tikka läpsähti litteäksi Eiran keittiön matolle ja nukahti. Pimu heräsi myöhemmin ja aloitti vasta sitten asunnon tutkinnan ja Kuron lelujen lajittelun. Rontti jatkoi Eiran kyttäilyä koska tunnetusti Eira on melkoinen namutäti. :)

Rontti rötkötti tuossa pöydän lähistöllä koko ajan. Eira ilmoitti että "Eira tulee sinne lattialle Ronttia raapimaan." Ainoa vaan että sen kerran kun Eira nousi tuolilta, siihen sivalsi staffi nanosekunnissa keksejä kärttämään. Hysteriaa seurasi. :D Kiitos Eiralle kivasta päivästä!


Ei kommentteja: