sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Kenneltyttönä luonnetestissä 18.10.2009

Suoraan asiaan:

Ystävälläni Krissellä on "paha tapa" järjestää mulle pääsyjä hullunhauskoihin tapahtumiin. Tällä kertaa lähdin aseenkantajaksi luonnetestiin. (Älkää olko huolissanne, ihmisiä tai eläimiä ei vahingoitettu testissä. Meidät emännät on jo testattu yhdistystoiminnassa ja todettu, että luonnetta on. :))


Testattavana oli tämä "rasvattu salama", cairnterrieri Marilyn. Marilyn on maailman ihmisystävällisin pieni halipusieläin, ja samalla varteenotettavin pikkupeto Vanhankylän alueella. Sen riistavietti ylittää sen tähtitieteellisen ihmisrakkaudenkin, joten tämän neidin kanssa kyllä sattuu ja tapahtuu. Meillä oli omat arviomme testin kulusta, joten keskityimmekin nauttimaan "show:sta" täysin siemauksin.


Tässä tuomari testaa Marilynin avoimuutta ja Mari hivelee tuomarin nielurisoja. Tämä ei ollut testin viimeinen kielisuudelma. :)


Seuraavaksi testattiin luonnetestituomarin kykyä leikkiä koiran kanssa jolle sattui "valikoiva hetki". Lopulta tuomari onnistui löytämään narupallon ja johan Marilyn päästikin pärinät siitä taistellessaan. Vihdoin jotain hupia, tuumi Mari.


Tässä koirakkoa kohti vedetään kelkkaa. Tämä on yleensä testissä se ensimmäinen osa, jossa varmaan 99%:lta koirista saadaan jo karvat pystyyn ja jonkinlaista reaktiota aikaan. Marilynin vastaus tähän "todella painostavaan tilanteeseen" oli merkata ja kaivella lehtikasaa seuraillen sivusilmällä josko kelkka vetää pahki emäntään.


Kelkan pysähdyttyä Marilyn kävi suorastaan vähättelemässä että "Totako varten me tässä kupattiin?"


Kelkan jälkeen koirakon kimppuun hyökkäsi "todella epäilyttävä muttei kovin uskottava (Marin mielestä) täti". Arvasitte ihan oikein, uhan rauettua nähtiin jälleen pusuttelua. Tässähän testattiin myös luoksetuloa, ja odotustemme vastaisesti Marilyn jätti vastaamatta metsän kutsuun ja tassuttelikin suoraan Krissen jalkoihin kyselemään mitä sitten leikittäisiin.


Seuraavana oli haalaritesti "metsän siimeksessä". Marilyniä melkein kiinnosti nuo haalarit, mutta se sentään huomasi että jotain tapahtui kun haalarit ponnahtivat pystyyn siinä vieressä. Kun haalareiden ohi kuljettiin uudelleen, Mari tepasteli suoraan haalareiden päältä ja tiesi ne nuuhkittuaan haalarien omistajan sukupuolen, lemmikkieläimet ja paheet. "Mies, kaksi koiraa ja tupakkiyskä?"


Marilynin suureksi riemastukseksi sen perään lähti vierimään tynnyri. Vähätpä tuo tiukka terrieri mokomasta lieriöstä välitti, sen sijaan tynnyristä ponnahtelevat kivet sytyttivät neidin saalistusvietin ja "myyrät" piti käydä tutkimassa. Tämä mahtoi olla testin ainoa koira joka meinasi ryömiä tynnyriin ihan vaan silkasta mielenkiinnosta, josko olisi ollut "täkyjä" tarjolla.

Pimeästä huoneesta Marilyn nautti suunnattomasti. Kyseinen testihuone kun oli järjestetty järjestävän seuran PaPeKon kahviotilaan. Siellä Marilyn pimeässä nuuskutteli menemään keksinmuruja ja hiiriä etsiskellen. Kun ämpäriä kolistettiin vieressä, Mari kuulemma lähinnä katsoi että mikä saamarin kompura se sieltä seurailee perässä, eikö hämäränäkö toimi, hä??


Pimeän huoneen jälkeen mentiin taas niin että hippulat vinkuivat. Marilyn kytkettiin seinään ja emäntä poistui nurkan taakse seuraamaan yleisön ilmeitä ja arvailemaan, mitä siellä tapahtuikaan. Jos oli testaajalla taisteluasento valmiina niin kyllä se kurkipotkuun varustautui Marilynkin, se ei voinut mitenkään käsittää miksi nuo tädit aina välillä skitsahtivat ja seuraavassa hetkessä olivat taas...


... niinpä niin... Pussailemassa.

Toivottavasti testin hillittömin osuus tarttui Maijan videonauhalle. Kun laukausvarmuutta testattiin, Marilyn "heräsi". Se osoitti olevansa todellinen joka riistan monimetsästäjä. Se nimittäin katsoi ylös paukun kuullessaan, haukahti ja oli kuin se olisi odottanut haavakkolintua putoavaksi puiden latvuksista. :D Tämä tapahtui myös toisella paukulla, ja sai katsojakunnan hirnumaan naurusta.

Marilyn ylitti lopulta kaikki villit arviomme, ja testituomarit saivat kuin saivatkin poimittua sen olennaisen esiin tuosta pienestä sitkeästä "metsän eläimestä". Testin jälkeen Mari paistatteli julkisuuden valokeilassa ja sai uusia ystäviä kuunnellessaan seuraavia pisteitä:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Tempperamentti +3 vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: laukausvarma

Loppupisteet +156

Hyvä Marilyn! Kyllä tuosta suorituksesta jo tonnikalapiirasta ansaitsi. :)
Kiitoksia Krisselle kivasta reissusta tarjottavineen, hauskaa oli taas koko rahan edestä.

1 kommentti:

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Joo-o. Kivaa oli - Marilyn on kyllä aika uskomaton tyyppi. :) Kiitos seurasta, kuvista ja stoorista.