maanantai 25. maaliskuuta 2013

Demolition Derby, remontti etenee.

 Tunnelmapaloja sunnuntailta ja maanantailta. Igor oli jälleen tuulettomassa auringonpaisteessa nauttimassa maisemassa kaikuvasta naulojen narskeesta kun Mendo hajotti taloamme pala palalta. :DTyöturvallisuusvinkki: Ei näin.

 Ilona ja Markus (joiden perheeltä kokovartalolämmin suositus tämän urakoitsijan käyttöön tuli) saapuivat hakemaan Ilonalle lupaamaamme kitaraa. Ilona todistikin koesoitolla, että hänellä on paljon enemmän käyttöä (ja taitoa) tuolle akustiselle vempeleelle joka on ollut varastossa jo aikas monta vuotta ilman sävelen säveltä kielillään.

 Tärähtänyt Markus ja vielä tärähtäneempi Helmi, myös kirjaimellisesti. "He olivat rakkaudessa suuria ja tasavertaisen hönöjä."

 Markuksen vinkki staffin kanssa pussailuun. Kannattaa pitää suu kiinni ellei halua kielaria, staffit eivät ole mitään hienoja neitejä tahi gentlemanneja. :D Huisi oli huisin mustasukkainen ja huomionkipeä sekin, mutta Helmi vei kyllä tuon shown.

 Työturvallisuusvinkki: Ei myöskään näin!

 Keittiön ja nykyisen vessan ikkunat ovat olleet ennen ikkunaremonttia vähän eri malliset.

 Maanantaiaamuna saapuivat rakennustelineet. Päivän vinkki raskaan ajoneuvon kuljettajalle: Jos ei autosi meinaa taipua kapeaksi kolattuun sisäänajotiehen takaperin, älä jumalauta ainakaan runno sitä pihaan etuperin. Tai...

 ... poistuminen voi olla kovin, KOVIN hidasta ja tapahtua lopulta tällä tavoin joka maksoi minulle sievoisen summan rahaa, laadukkaan kahvipaketin ja jonkin verran hermosoluja, eikä ehkä kuljettajan itsensäkään ajot menneet ihan ajatellussa aikataulussa. Tästä tapauksesta viisastuneina soitimme rautakauppaan josta seuraava, todennäköisesti vielä isompi ja painavampi kuorma on tulossa, ja varoitimme etukäteen. Sieltä saa kuljettaja tulla ensin katsomaan ettei sitten tarvitse katua, kuten tänään. Noh, tutustuuhan sitä naapureihin vähän pidemmältäkin kun ravaa anomassa apua kiipeliin.

 Iltapäivällä Pekkakin saapui Mendoa auttamaan (ainakin hetkeksi), ja rakennustelineet nousivat lumeen (ja kivikasaan) kaivettuihin kuoppiin vikkelästi. Igor löysi uuden tähystyspaikan. :)

 Iltapäivän lopussa ensimmäinen seinä oli kokonaan kaljuna punaisesta laudoituksesta, tämä oli Mendon tavoite, joka meni viivytyksistä huolimatta vahvasti plussan puolelle, koska urhea raksamiehemme ei suinkaan ollut valmis luovuttamaan tältä päivältä.

 Ronttikin hiippaili pihalla ja ummisteli lumikasan päällä silmiään nauttien auringon lämmöstä.

 Päivän traktori numero 2 kuuluu "vastamäen isännälle", Anterolle joka tuli vähän leventämään tietä ja riipimään tienpintaa tasaisemmaksi. Kyllähän tuosta melkoisesti nousi sitä "kolaamatonta lunta", vaikka mielestäni olin kunnostautunut lumitöissä tänä talvena... Noh, huomiselle kuorma-autolle on melkoinen valtaväylä, ja jos ei auto pääse kunnialla pihaan ja pois, niin... noh, sitten ei pääse. Nyt on kaikkemme tehty.

Mendo täräytti telineitä pystyyn myös talon eteläseinustalle, eli nyt ollaan jo suorastaan vähän edellä aikataulusta tällä hetkellä. Koska lautaa ei ehditty ottaa valmiiksi maalattuna, meillä on tiedossa maalaustalkoot myöhemmin tänä kesänä. En uskaltanut ottaa kuvaa siitä, miten nuo telineet asettuvat tuonne kellarin/saunan ovisyvennykseen, huhhuh. Onkin mietinnän paikka millä keinoin talon harjaan maalisuteinemme yletämme, itseä huimasi jo katsoa näitäkin telineitä jotka eivät olleet vielä aivan täydessä mitassaan mutta erittäin lupaavassa vaiheessa kyllä. Auringon laskiessa Mendo vilkutti heipat, palatakseen huomenna luoksemme uusiin seikkailuihin!

Ei kommentteja: