keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Uudenvuodenlupauksia

Vuoden viimeistä päivää viedään. Kun minun oli määrä olla siivoamassa sillä kuuluisalla "apinan raivolla", istuin keskellä keittiömme lattiaa. Juu, keittiössämme on uusi vähän vähemmän tilaa vievä ruokailuryhmä, ja lattialle mahtuu muutenkin kuin onnettomuuden uhrina.

Yksiksenihän minä en luonnollisestikaan siellä permannolla kuppelehtanut vaan vietin aikaani huvittamalla koiria. Tätä tulee tehtyä aivan liian harvoin kun kaikki olivat innolla puolikaaressa edessäni kärttämässä lisäohjeita hännät heiluen. Tällä kertaa ei ollut selvää tietoa kuka opetti ketä. Sako, Helmi ja Rontti olivat ihan omaa luokkaansa temppuja tekemässä ja kolmikko odottikin malttamattomana avustaessani pikkupinsereitä. Kääkkien kanssa kun täytyy vähän neuvotella. Namu/temppuhetkemme päättyi röhönauruun. Tuo edellämainittu trio osaa antaa "high fiven", ja istui valmiusasemissa paikoillaan. Egokin osaa tempun melkein ja houkuttelin sitä parhaani mukaan kunnes Sako päätti näyttää Egolle miten homma skulaa. Ilmojen halki hujahti vaativa tassu joka läpsähti Egon päälaelle ja jäi siihen. Ei meillä lannisteta eikä lyödä lyttyyn... ;) Sako vaan ilmoitti että tämähän on ihan lastenleikkiä, ja Egokin yllättävää kyllä suhtautui Sakon antamaan kritiikkiin varsin rakentavasti.

Kaikki saivat tehdä temppuja ja esiintyä, ja perinteiseen tapaan apinaorkesteri käyttäytyikin oikein mallikelpoisesti. Uuden vuoden lupaukseni liittyykin osin koiriin. Tulevana vuonna lupaan parhaani mukaan karsia kirosanavarastostani v-sanan. Muut maata ravisuttavat manaukset saavat tosin jäädä käyttöön, en minäkään mahdottomiin pysty. Mutta mitä sadatteluuun tulee, koitan hillitä itseni paremmin koittaessani hallita tätä hunnilaumaa. Hermostumisella ja karjumisella kun on vain lyhytkestoisia vaikutuksia, vesipyssyllä pääsee samaan ellei parempaan eikä äänikään käheydy. Etenkin Sakon kanssa toimiessa sille saa sanoa pois ja häivy ja suksikuuseenpeijooni eikä sillä saavuta muuta kuin sen että Sako painaa silmät viiruiksi ja nuolaisee nenän päästä. Jos se osaisi taputtaa päähän niin se varmaan tekisi juuri niin ja sanoisi jotain tyyliin "Elä sie etelän immeinen huijjo". Jos oikeasti haluan sen pois takanluukun vierestä polttamasta nenuaan, sille voi yhtä hyvin vain kääntää vähän selkää ja se menee toiseen paikkaan. Poikkeuksetta laumamme osaa aika kätevästi myös käsiohjaukset ja tulkitsee monimutkaisiakin lauseita kuten "mee ny tohon reunaan äläkä astu sen hihnan yli tai oot kohta ihan solmussa".

Toinen lupaus koskee noita temppuhetkiä. Niitä tulee ensi vuonna olemaan paaaaljon enemmän, nyt kun sakki osaa jo odottaa rivissä ja keskittyy vaan tekemään eikä häiriköi toisia. Tuo oli oikeasti hauskaa.

Linkkivinkkinä: Jos tuntuu että koiralle opetetut temput ovat liian helppoja, vaihda hevoseen. http://www.horsesagility.fi/
Tiedän ystäväpiirissäni muuannen rouvashenkilön joka tulee poninsa kanssa tätä koettamaan ellei ole vielä aiheeseen törmännyt. Hänen hevosnaistaidoillaan shettis tosin kiipeää vaikka puuhun jos hän pyytää. Jäämme odottamaan kuvalinkkiä tyylinäytteestä.

Nyt vielä pikaiset ulkovierailut koirille ennen kuin uuden vuoden vastaanotto keskikokoisella tykistökeskityksellä alkaa. Silloin pysymme visusti neljän seinän sisällä, muut päivät vuodesta olemmekin me jotka mekastamme ympäri mantuja. Kai sitä kaikille muille voi yhden illan suoda. :)

Pitäkäähän karvakavereistanne huolta paukkeen aikana ja muutenkin.
Nähdäänhän pian, ensi vuonna??

5 kommenttia:

Sanna Suursalmi kirjoitti...

Hauskoja hetkiä teillä!Kuinkas sattuikaan,mie aion kouluttaa Jasminin tuohon agilityyn myös!!Pitäähän meillä jotain kivaakin olla! :)Noita järjestetään monesti näyttelyiden yhteydessä.Kunhan näen mitä ne sielä oikein puuhaa niin sitten rakennetaan omaa harjoitusrataa...ehkä.

KaisaL kirjoitti...

Voi hyvä tavaton Sanna, sinustahan minä juuri puhuin. :D

Sanna Suursalmi kirjoitti...

Okein...mikähän mulla meni ohi...niimpä tietysti....Hei mä oon kotiäiti,mulla ei tuo ajatus oikein kulje.... :D

Iida Kalervo kirjoitti...

Kuvia uudelta vuodelta mun kuvablogissa. http://kuvablogi.com/blog/11292/14/
Saa käyttää "hunnilauman" nettisivuilla. ;D Pari videota tulossa myös photobuckettiin.
T: Iida

Iida Kalervo kirjoitti...

Ja ne videot.

http://smg.photobucket.com/albums/v219/Iidis/Koira%20Videot/Uus%20vuos%20videot%20Lohja/

T:Iida