sunnuntai 9. syyskuuta 2012

GK-kilpailut Hestbakissa 9.9.2012

 Sunnuntaiaamu valkeni kauniina Vaanilan kartanossa, Gaei torkkui aamuauringossa seuranaan tallikissa Mauri. Eipä Pikku-G aavistanut mikä sitä odotti. :)

Peltomaisema oli hiljainen ja seesteinen, mutta se oli vain tyyntä myrskyn edellä. Tänään nimittäin järjestettiin tulenpalavat GK-kilpailut Hestneistin toimesta Vaanilan kartanon tiluksilla toimivassa talli Hestbakissa.

Sadulla oli tapansa mukaan kaikki langat käs... selässä??? Optinen harha on syksyn trendi.

 Ensimmäisenä oli arvosteluvuorossa lasten ja muuten vain lapsellisten naamiaisluokka. Tässä Kerttu pieni keijukainen ottaa rennosti Glennan kanssa.


 Bea ja Brodir olivat pistäneet täyden rähinän päälle, kilpailusuorituksessa Brodirin otsalla oli etulyhty kuten kunnon Tölt-Mopossa piti ollakin.


Kerttu ratsasti Glennalla kevyesti ja kauniisti.

Metsän siimeksestä hiipi myös sievä tyttöpeikko (Merja) Gloin kanssa baanaa kulkemaan.

Paikalla olivat myös Isoäiti, Pieni Minea Punahilkka koreineen, ratsuna Iso Paha S... Nasu.

 Pellolla nähtiin myös metsän pedoista pyöreäkorvaisin, itse mesikämmen!


 Tämä pieni lännenmies otti tuomariston (ja yleisön) haltuunsa hurmaavalla tervehdinnällä, oli lasso ja kaikki jos ei pelkkä lavasäteily olisi riittänyt vakuuttamaan onnistuneesta esityksestä. Tämä Lännen Lauri Lokari sai erityismaininnan taputettuaan hevostaan kiitokseksi suorituksen jälkeen.

 Camilla ratsasti cowboy-hengessä Pokalla, joka erottui islanninhevosten joukosta olemalla ainoa "muunrotuinen", eli suomenhevonen. Ohjat yhdessä kädessä tietenkin! :)

Bea polttaa kumia lämmittelyalueella.

Pikku Nalle (Helmi) Mesikämmen nautti kilpailun tunnelmasta täysillä.


 Anniinan Rock'n'Roll Will Never Die- asu herätti ansaittua iloista huomiota, jos ei Frostin karisma jo muka riittänyt. (Yleensä riittää kyllä, se on komea.)

Bean esitys sisälsi stumppaamisen (tarkoituksella), kantapäät edellä tölttäämistä, ja hahmolleen ominaisesti, täysillä hanoittamista.

 Janskin naamio ei pysynyt kasvoilla, mutta sepä ei toki Snerraa haitannut pätkän vertaa vaan vauhtia piisasi. :)

 Palkinnoista innostuivat niin isot kuin pienetkin osanottajat, eihän tämä niin vakava laji ole?!

 Tuomarimme oli tullut Tampereen seudulta asti seuraamaan ja kannustamaan seurakilpailujamme, ja ratsukoille olikin hyvää harjoitusta esiintyä "vieraiden silmien alla". Se on ihan eri juttu kuin kopsotella omassa porukassa vaan.

 Yleisöä ja lämmittelyaluetta. 


 Kerttu osallistui myös viralliseen luokkaan (B-flokkur) Glennan kanssa jatkaen rohkeaa ja taitavaa ratsastustaan.

 "Karkki" tuli Benjaminin kanssa kisoihin, ja ensimmäinen yhteinen "kokeilu" menikin oikein hyvin.

 Janski ja Snerra tekivät myös hienoa työtä virallisellakin osuudella.

 Desiree ja Mirra työskentelivät tunnollisesti ja tekivät hyvän suorituksen.


 Anna oli vaihtanut lennossa (tai tarkemmin ottaen lastaussillalla) kisakaverinsa Öfgiksi, onni on valinnanvapaus ja useat ihastuttavat hevoset perheessä.

 Inka ja Vera nauttimassa laukan huumasta. Taitaa olla molempien lempiaskellaji.

Saman seurueen vanhempi jäsen, Ladyluokassa kisauransa korkannut "Hyacinth Bucket, Bukée" valmistautui henkisesti tytärtään seuraten. Asussa oli kaikki kohdallaan, oli takkia, rintarossia, huivia, ja tietenkin hienot helmet!

Gaei näytti Heidin kanssa miten pistetään kaviolla koreasti.

 Bea ottamassa iloa (ja aiemmin buutseja) irti Brodirin kanssa. 

 Sarianna kilpaili Gledin kanssa, joka meni hyvin (Sariannan raakalaismaisesta itsekritiikistä huolimatta) ottaen huomioon että he eivät ole kauaa tunteneet toisiaan. Luulenpa että seuraavalla kerralla molemmat muistavat jo esim. hengittää suorituksen aikana. :)

 Ultsikin esiintyi Glennan kanssa, eli baanalla oli varsinainen konkari. Glenna on hieno.


Marika pelkäsi pahinta ennen kisoja (mietti mihin hatelikkoon tuosta baanalta ampaisevat), mutta lopputuloksena olikin varsin kiva ja ryhdikäs suoritus. Kannatti uhmata omia rajojaan siis!

Ritva ja Högni, rakkaustarina. :) Anki korkkasi potin ja Grastein pokkasi katsojien sydämet viisikäynnissä (A-flokkur). Peltobaanan pehmeyden takia viisikäynti suoritettiin viereisellä ajotiellä, joten kuvat ovat mallia puskapaparazzi. Vaan kyllä se komia hevonen erottui vähän tiheämmästäkin lepikosta. :)

 Desiree kävi niin ikään näyttämässä miten Gauti kulkee viisivaihteisena. 

Ladyluokassa Ritva ja Högni päästelivät jo vapautuneemmin, luokkavoittoon toki molemmissa luokissa Ritvan suureksi yllätykseksi. Ladyluokassa he toki esiintyivät taiteiljanimien "Iines Salama" ja "Reykjavikin Hooligan" turvista.


 Ei Ritva toki yksinään Ladyluokassa kilpaillut, vaan kilpailuun osallistui myös erittäin vaatimattomasti suoritustaan kuvaillut "KassiAlma" sekä hevosensa "PönttöEinari".


Tässä "Hyacinth Bucket" sekä "Mercedes" televisiosarja Keeping Up Appearances (Pokka pitää) -teemassaan. Verakin antautui hahmolleen käyttäytyen erinomaisen seesteisesti ja arvokkaasti.

 Sivuhuomiona: Yksi kartanon puistotien puista oli ottanut varaslähdön ruskaan, mokoma retale!

 Jäljellä oli enää palkintojen jako ja vierailevien poniinien pakkaus trailereihinsa. Hommahan on niin että kun Krisse puhuu...
 ... niin kansa kuuntelee. Naamiaisluokan palkintojenjako oli heti luokan jälkeen, mutta virallisia luokkia varten jännitys tiivistyi odotellessa niin ettei tuomarimme uskaltanut tulla talosta ulos muuten kuin valmiin tuloslistan kanssa. :D
Iloista ja huumorihenkistä oli tämä  joka samalla muisti kunnioittaa myös Hestneistin 1-vuotissynttäreitä!
Allekirjoittanut sai roskan silmäänsä vastaanottaessaan Hestneistin Vuoden Kipinä -diplomin ansiokkaasta turaamisesta paikalliskerhon kinkereissä ja viestintätehtävissä. :)

Seuraava Hestneistin tapahtuma on Hubertusratsastus, jonka omavaltaisesti tässä ja nyt nimeän Hestneistusratsastukseksi modifioidun ohjelman mukaisesti. Jotain jahdataan, mutta jätänpä teidät odottelemaan, että mitä! 


Ei kommentteja: